Poimintoja arvioista

”Paitsi kehityskertomuksen se näyttää myös palan Suomen kivistä sivistymisen historiaa. Köyhyys esti koulut, mutta sitkeys ja tiedonnälkä lopulta veivät Kauppilan palavasti toivomaansa journalistin ammattiin.”

”Hänenkin taustaansa vasten ymmärtää hyvin, miksi vasemmisto alkoi rummuttaa koulutuksen tasa-arvoa pian sodan jälkeen. Alue- ja luokkaeroista Kauppila kirjoittaa sydämeenkäyvästi.”

– Veli-Pekka Leppänen, Helsingin Sanomat 11.3.2012

***

”Kansan Uutisten entinen päätoimittaja ja monipuolinen yhteiskunnallinen vaikuttaja Erkki Kauppila on saanut ansaitsemansa elämäkerran.”

”Mukana on elämän tähtihetkiä ja käännekohtia, ja myös erinomaista arjen kuvausta eri vuosikymmeniltä. Kirjaa lukiessa miltei kuulee Erkki Kauppilan rauhallisen äänen ja analyyttisen tavan panna asioita oikeaan järjestykseen.”

”Kirjan toimittajat ovat hyödyntäneet erinomaisella tavalla myös Kauppilan muuta kirjallista tuotantoa, Kansan Uutisten kolumneja, aikalaisten kertomuksia ja haastatteluja sekä laajaa arkistomateriaalia.”

– Jouko Joentausta, Kansan Uutiset 5.2.2012

***

”Noora Kauppila ja elinkumppaninsa Pekka Tuominen ovat ammattitaitoisesti kuljettaneet elämäkertaa tarkastamalla päivämääriä, nimiä ja tapahtumien kulkua. Paljon ainesta on saatu Erkki Kauppilan kolumniesta, viimeisin 80-vuotiaana kairjoitettu.”

”Erkki Kauppilasta on sanottu, etä hän oli Helsingin kiltein kommunisti. [––] Hän pysyy asiallisena. Piirtää koruttomasti todenmukaisen kuvan ihmisestä.”

– Arto Kouri, Kansan Tahto 1.3.2012

***

”Kauppilan tarina on yhden suomalaisen enemmistökommunistin kehityskertomus, mutta samalla se on kunnianpalautus suomalaiselle enemmistökommunismille, jolla ei ole mitään hävettävää Suomen lähihistorian tapahtumia analysoitaessa.”

”Hieman kulunutta fraasia käyttäen, kirjan toivoisi kuluvan mahdollisimman monen nykyvasemmistolaisten käsissä. Suosittelen sitä lämpimästi.”

– Jarmo Ritanen, www.jarmoritanen.fi

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s